Sprøjtestøbning

Smelten (plastificeret plast) presses under tryk ind i form kaviteten hvor det størkner og derved antager kavitetens form.
Efter indsprøjtningen skal plasten køles. Det er nødvendigt at køle plasten så den bliver formstabil nok til at kunne udstødes uden at blive deformeret. Køletiden afhænger af smeltens temperatur, formens temperatur samt emnets godstykkelse.

Det kan virke simpelt at fremstille sprøjtestøbte plast emner, men der skal ofte bruges mange timer, fra emnet er på tegnebordet, til en egentlig produktion.

Hos BJ Plast sprøjtestøber vi tekniske plastemner. Til mange emner stilles store krav til kvalitet og dimensioner, i ofte avancerede materialer.

Vores knowhow, ihærdighed og grundighed, plus en meget fleksibel produktion, gør os til en meget kompetent sprøjtestøbevirksomhed.

NYE PRODUKTER
FREMSTILLINGSPROCESSEN

Hos BJ Plast starter processen i vores Salgs- og Rådgivningsafdeling, hvor vi i samarbejde med kunden og den valgte værktøjsmager konstruerer et sprøjtestøbeværktøj til produktion af det, af kunden designede emne.

Herefter indkøres værktøjet i produktionen på sprøjtestøbemaskinen, inden produktet frigives til produktion.